Zeg nee tegen de herfstblues!

Donderdag 11 oktober
Gepubliceerd op 11 oktober 2018

De herfst is aangebroken. Dit jaargetijde biedt oneindig veel mogelijkheden als het gaat om genieten. Bij mij krijgt de herfstblues geen kans! Wat ik doe om me goed te voelen is eigenlijk heel eenvoudig. Als het buiten koud is maak ik het ’s avonds graag gezellig in mijn huis. Ik steek kaarsjes aan, zorg voor healthy snacks, trek een comfortabel huispak aan en kruip op de bank met een goed boek of kijk die ene film die ik al heel lang wil zien. Een pot thee met een heerlijk WW reep is ook altijd een goede boost voor mijn humeur, hoe simpel kan het zijn?! Iets anders waardoor ik me soms als herboren voel is het maken van een herfstwandeling. Want waarom zou je binnen blijven zitten? Geniet van de natuur en de prachtige herfstkleuren.

Wat eten betreft word ik in de herfst altijd heel blij van stamppotten. Eigenlijk eet ik deze het hele jaar door, want in elk seizoen kun je met een andere groentesoort weer een heerlijke variant bereiden. Maar in de herfst geeft een stamppot mij altijd een heerlijk warm en voldaan gevoel. Des te meer reden om dit extra vaak op het menu te zetten. Met mijn stamppotrecept heb ik altijd succes, daarom deel ik deze graag met jullie:

  • Voor ongeveer 4 personen gebruik ik 1 kilo aardappelen en 1 kilo groente.
  • Schil de aardappels, maak de groente schoon, doe alles in een pan met ruim water, voeg wat peper en 2 groentebouillonblokjes toe. Breng dit vervolgens aan de kook.
  • Als alles gaar is giet je het af en kun je gaan stampen. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  • Dan is het tijd voor mijn (nu niet meer zo) geheime ingrediënt; roer een half bakje roomkaas light door de stamppot. Voeg eventueel nog wat nootmuskaat of paprikapoeder toe en geniet van deze smeuïge stamppot!

Geniet van de herfst!

Brigitte Heuker of Hoek
WW Coach