Dit is Sabine Appelmans haar Waarom

Gepubliceerd op 9 april 2020

Naast voormalig tennisster is Sabine Appelmans ook ambassadeur bij WeightWatchers®! Dit is Sabine Appelmans haar Waarom.

Gezond leven heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Als tennisspeelster was het belangrijk om topfit te zijn zodat ik elke dag optimaal kon presteren. Gezond eten was de basis om genoeg te energie te hebben om veel te trainen. Ik ben altijd een bourgondiër geweest, dus ik zocht naar de balans tussen lekker én gezond eten.

Na mijn tenniscarrière merkte ik dat ik anders moest gaan eten als ik de kilo’s onder controle wilde houden. Ik ben van nature niet echt een slank type en als ik ’s avonds pasta bleef eten zoals ik gewend was, kwamen de kilo’tjes er geleidelijk aan bij. Ik heb me nooit echt laten gaan, als de weegschaal boven een bepaald gewicht kwam - hoeveel verklap ik niet  -, dan ging ik minder eten. Natuurlijk heb ik ook weleens een dieet geprobeerd, maar meestal hield ik dit maar 2 of 3 dagen vol.

Ik kwam er al snel achter dat ik in plaats van een dieet volgen, mijn levensstijl moest aanpassen. Ik wilde een manier van eten vinden waarbij ik nog steeds kon genieten, niet teveel restricties had en die ik mijn leven lang kon volhouden. WW focust net als ik op een gezonde levensstijl en houdt rekening met wie jij bent en hoe je leven eruitziet. Ook vind ik het heel belangrijk dat het programma wetenschappelijk is onderbouwd. WW is geen modeverschijnsel, maar een programma dat al lang meegaat en zijn succes bewezen heeft.

Ondertussen werk ik als gezondheidscoach en functional (fitness) trainer. Ik begeleid mensen die soms nog nooit gesport hebben en die sporten verschrikkelijk vinden (tenzij ze het kunnen kijken op de tv). Als ik hen er dan van kan overtuigen om te gaan bewegen en ik zie dat ze er plezier in krijgen, dat hun zelfvertrouwen groeit en dat ze positiever in het leven staan, geeft me dat zoveel voldoening. Daar doe ik het voor. Als ambassadeur van WW wil ik mijn enthousiasme en kennis over een gezonde levensstijl delen. Op deze manier hoop ik veel members te kunnen inspireren en motiveren!

Lees meer over Sabine