5 WeightWatchers® Members aan het woord

over het wandelvirus!
Gepubliceerd op 9 april 2019

Wij houden van wandelen

Wandelen is de favoriete activiteit van veel WW Members. En dat is niet zo gek, want wandelen is voor iedereen haalbaar. Het is gratis, je kunt het altijd en overal doen, en je doet het op je eigen tempo. Daarnaast levert het je enorm veel gezondheidsvoordelen op en het geeft je een goed gevoel. Hieronder lees je hoe 5 WW Members dit ervaren.

Goele: “In 2017 begon mijn WW avontuur. Ik begon toen ook met start to run maar kreeg al snel last van mijn gewrichten. Alleen naar de sportschool gaan zag ik niet zitten, bovendien is het prijzig genoeg. Door de vele online artikelen over de gezondheidsvoordelen van wandelen, en door de leuke posts op Connect ben ik het zelf gaan proberen. Sinds kort neem ik de hond van schoonmoeder mee en wandel ik meerdere keren per week.
Ik spreek soms af met mede WW'ers die ik heb leren kennen via Connect. Dan wandelen we toch minimaal 10 km met natuurlijk een goed gevulde WW-proof rugzak.”

Margret: “Toen ik in januari 2017 startte met WW had ik snel door dat het programma meer is dan alleen maar minder eten. Ik zocht een activiteit die goed was in te passen in het dagelijks leven, me blijvend blij kon maken, die ik alleen kon doen maar ook samen, én iets dat me rust zou brengen. In wandelen heb het allemaal gevonden!
Ik begon mijn dochter lopend naar school te brengen en te halen (4 x 15 minuten per dag) en 's avonds met mijn lief de dag wandelend door te nemen. Daarna had een van mijn kinderen ‘praathulp’ nodig en ging ik ook met hem 3 keer per week een uur lopen, wat we nog steeds doen! Als het druk is op mijn werk, ga ik in plaats van fietsend vaak wandelend, want het ontstrest! Sinds ik WW Member ben heb ik nooit meer een lift genomen als er ook trappen waren, van Amsterdam tot Parijs tot New York, de trappen zijn van mij!”

Lieke: “Ik heb wandelen altijd fijn gevonden, zeker in mooie natuurgebieden, maar dit was ook wel zwaar met veel te veel kilo's. Daarom wandelde ik niet zo veel als ik graag wilde. Sinds ik WW volg (nu zo'n acht maanden en 26 kilo lichter) merk ik dat wandelen steeds makkelijker en leuker wordt. Ik voel me zoveel fijner, gelukkiger en gewoon beter na een lekkere wandeling, en dan vooral samen met mijn hondje Mallow en mijn verloofde. Wandelen is oprecht iets dat ik iedereen aan zou raden!”

Brigitte: “Wandelen is mijn hobby, mijn uitlaatklep, mijn sport, mijn passie! Ik ben met WW begonnen in januari 2017 en ik ben binnen een jaar 25 kilo afgevallen. Omdat sporten niet zo mijn ding is, wandelde ik altijd al wat meer met de honden. Tijdens mijn WW avontuur heb ik een activity tracker aangeschaft en ben serieus gaan wandelen.
Met de app van mijn activity tracker wandel ik in meerdere challenges en ga ik wekelijks de strijd aan met anderen. Dit heeft me enorm gestimuleerd. Ik wandel zo’n 15.000 tot 20.000 stappen per dag, en in het weekend nog wel meer. En ja, ik werk ook nog 33 uur per week, maar ik maak echt tijd om dagelijks te bewegen of wandelen.”

Nicole: “Sinds ik het WW programma volg, wandel ik meer en meer. Eens in de week wandel ik met mijn maatje die ik op Connect heb gevonden. Samen met haar en een aantal andere mensen maak ik eens in de maand een lange wandeling. Daarnaast maak ik ook nog lunchwandelingetjes met mijn collega’s. Ik heb altijd zin in wandelen. Ik ben strakker in mijn vel gaan zitten en ik heb een dijk van een conditie gekregen. Ik wandel nog wel even door!”