Mijn gezonde gewoontes

Donderdag 1 november
Gepubliceerd op 1 november 2018

Bij WeightWatchers® helpen we je graag met het aanleren van gezonde gewoontes. Dat klinkt goed, maar misschien ook een beetje abstract. Daarom vertel ik je hier hoe ik dit in mijn dagelijkse leven aanpak. Hopelijk heb je er iets aan!

Om meteen op elk moment van de dag gezond te gaan eten kan een té grote stap zijn. En is dit überhaupt wel haalbaar? Ik houd namelijk van gezond én van ongezond eten. Ik kan bijvoorbeeld intens genieten van een broodje kroket met mayonaise, een glas rosé, of van ijs met warme kersen en slagroom. Om dat te compenseren probeer ik zoveel mogelijk gezonde gewoontes in mijn dagelijkse leven te hebben. Zo kan ik toch blijven genieten van mijn guilty pleasures! Wat bij mij goed werkt, is dus om niet groot te denken, maar in kleine behapbare doelen en routines. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd een glas water of kop thee op tafel staan zodat ik voldoende drink. Wanneer ik voor mijn kinderen bakjes fruit maak, maak ik meteen een bakje voor mezelf. Ik heb altijd komkommer, tomaatjes en paprika in de koelkast liggen. Een snelle en gezonde snack, én een goede aanvulling op een maaltijd die bestaat uit een broodje kroket (-;.

Het is me zelfs gelukt om van beweging een gezonde gewoonte te maken. En dat is heel wat, want ik ben geen sportfanaat. Een rondje hardlopen of naar de sportschool? Nee bedankt! Ik beleef er geen plezier aan en kan me er vaak niet toe zetten. En geloof me, ik heb het echt geprobeerd. Gelukkig heb ik er wel een oplossing voor. Ik ben namelijk graag buiten, en ik moet regelmatig de deur uit voor een afspraak, boodschap, of iets anders. Omdat ik in een dorp woon, is alles op loop- en fietsafstand. De auto blijft dus vaak staan! Ik vind het heerlijk om te voet met de kinderen naar de winkel te gaan, of op de fiets naar een koffiedate met vriendinnen. En als ik een minder actieve week heb, pak ik snel mijn stappenteller erbij, hierdoor word ik toch altijd weer getriggerd om de 10.000 stappen op een dag te halen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mijn gezonde gewoontes. Als ik ze allemaal op een rijtje zet, kan ik van mezelf toch wel zeggen dat ik goed bezig ben. En ik ben nog lang niet klaar, want ik leer nog steeds bij! Hoe zit het met jouw gezonde gewoontes? Valt er nog wat bij te leren? Wacht dan niet langer en kom vandaag nog in actie, het is het waard!


Noortje Seelen
WW Redactie