Is het weer bijna zover?

Donderdag 13 september

Ik kan het bijna niet geloven. Is het echt alweer zover? De ‘Back to School’-spulletjes liggen nog volop in de schappen van de winkels, en nu duiken daar plots ook al de speculaas, chocolade en marsepein Sinterklazen op. Daar zitten heel wat meer SmartPoints® in dan in de schriften, balpennen en boekentassen…

Ieder jaar opnieuw ben ik verrast als het sinterklaassnoepgoed weer te grabbel ligt in de winkel. Ieder jaar opnieuw zou ik aan de winkelmanager willen vragen om hier toch even mee te wachten. Hem of haar uitleggen dat dit het leven van WW Members zoveel moeilijker maakt. Maar ik denk niet dat er ook maar één winkelmanager zal zijn die naar mij luistert.

Er zit dus niets anders op dan mijn WW Members strijdbaar maken. Ze leren om te gaan met dit soort, telkens weer terugkerende, verleidingen. Het is geen gemakkelijke opgave wanneer je wilt afvallen. Noch voor mij om het mijn WW Members te leren, noch voor mijn WW Members om het aan te leren. Reden hiervan is dat het een langdurige proces is. Het is niet iets dat je vandaag even doet. Het vraagt veel tijd en oefening. En dan geeft deze vroegtijdige uitstalling van snoepgoed in de winkel wel extra kansen en oefentijd. Dus in plaats van ons te laten verleiden gaan we de uitdaging aan met ingang van vandaag!

Om geen onnodige aankopen te doen is de beste regel nog altijd: maak een boodschappenlijst en houd je daaraan. Zorg er ook altijd voor dat je geen honger hebt als je gaat winkelen. Probeer het aantal supermarktbezoeken te beperken tot 2 à 3 maal per week zodat je jezelf niet onnodig moet laten verleiden.

Zullen we samen de ultieme uitdaging aan gaan? We kopen pas sinterklaassnoep als we het de volgende dag in de schoenen van de kinderen steken (uh, ik bedoel als de Sint dat doet). En voor de grote dag zelf slaan we het pas in, op zijn vroegst op 1 december. Doe je mee?

Veel succes!
Marianne Linsen
WW Coach