Gezonde gewoontes van de WW diëtistes

Bij WW helpen we je bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Door gezonde gewoontes aan te leren, wordt het makkelijker om deze gezonde levensstijl vol te houden, voor de rest van je leven. Om je wat concrete voorbeelden van gezonde gewoontes te geven, hebben we aan de WW diëtistes gevraagd hoe zij dit doen. Want de beste tips, zijn insider-tips! Hier komen ze:

Nicky: “Als ik ’s avonds op de bank ga zitten, link ik dat nog altijd aan snoepen. Ik heb daarom de gewoonte om eerst een grote kop thee te drinken. Zwarte thee met melk of citroen, verse muntthee, of heet water met geplette partjes mandarijn. Ik houd van variatie! Door de handeling van het slurpen aan m’n thee, en het lezen van een spannend boek of het kijken van een goede film of serie, vergeet ik meestal dat ik zin heb om te snoepen.
Mocht ik toch nog trek hebben, dan snij ik een stuk fruit of wat groenten in kleine stukjes, of ik neem wat ongezouten noten. Zo kan ik toch ergens op knabbelen. Soms bezwijk ik toch aan de chocolade die m’n man heeft gekocht maar dan snij ik het ook in kleine stukjes zodat het niet in één keer in m’n mond verdwijnt.”

Iris: “Ik probeer beweging zoveel mogelijk in mijn dagelijkse routine te verwerken. Ik ben altijd blij als het mij lukt om naast mijn drukke baan nog 2 keer in de week in de sportschool te staan. Ik kies meestal voor groepslessen waar ik veel plezier aan beleef, bijvoorbeeld Zumba of bodypump. De opzwepende muziek en de motivatie die ik krijg door de groep doen me altijd goed. Ook buiten de sportschool probeer ik meer aan beweging te doen zodat ik wat extra FitPoints® verdien. Ik fiets naar mijn werk en ik ga in mijn lunchpauze met collega’s wandelen. Op deze manier wordt het voor mezelf makkelijk om iets aan mijn conditie te doen.”

Caroline: “Ik eet bij mijn broodmaaltijd altijd groenten. Groenten behoren tot de ZeroPoint™ voedingsmiddelen, ze geven me een voldaan gevoel én ik hoef er geen punten voor te rekenen. In de winter kies ik vaak voor een grote kom groentesoep. In de zomer ga ik eerder voor rauwkost, als beleg op mijn boterham of in een salade. Bij een salade eet ik vaak wat brood, pasta, couscous, of crackers die ik stukjes breek en erdoor meng.
Als ik gerechten maak met gehakt, gebruik ik meestal linzen om de hoeveelheid gehakt te beperken. Bij een gehaktschotel pureer ik de linzen in een blender en meng ik ze met gesneden groenten (vaak ui, knoflook en aubergine), een ei, en wat kruiden door het gehakt. Wanneer ik bolognesesaus maak gebruik ik een kleinere portie gehakt en meng ik op het einde een portie gekookte linzen door de saus.”