Hongerig? Of al aangenaam voldaan?

Donderdag 5 april 2018

Hongersignalen, we kennen ze allemaal. Maar wanneer heb jij nog eens echt honger gehad? Zoveel lekkers in huis… Niet voor jou, maar voor jouw partner, de kinderen of het bezoek. De verleiding is dan vaak groot. Neem nu dat kleine chocolade eitje dat hier nog ligt te blinken na Pasen. Het doet me terugdenken aan het gezellig samenzijn met het gezin, de familie.

Voorlopig lukt het mij om neen te zeggen; een oefening die ik dankzij WW geleerd heb. Neen, ik moet de restjes van de kindjes niet opeten. Neen, ik hoef mijn bord geen tweede keer te vullen. Voel ik mij hier goed bij? Jazeker! Want minder zorgt voor meer, een goed gevoel, extra motivatie en betere afslankresultaten.

De ZeroPoint voedingsmiddelen kunnen we niet meer missen binnen het programma. Nul punten, zoveel variatie en vrijheid, maar gaat dat ook samen met een aangenaam voldaan gevoel? Ja! Ook al heeft kipfilet bij het Blauwe plan nul punten, waarom zou je er zes eten als je met een halve genoeg hebt?
Je verzadigingsgevoel herkennen is echter geen eenvoudige oefening. Je hebt het vast ook al eens meegemaakt dat je na het eten het knoopje van je broek moest openzetten of moest gaan liggen in de zetel, omdat je te veel gegeten had.

Naarmate je het programma volgt, zul je merken dat je honger- en verzadigingsgevoel herkenbaarder worden en je er beter naar leert luisteren, dat je bewust en zonder schuldgevoel kan genieten van jouw nieuwe levensstijl.

En dat wens ik jullie allemaal van harte!

Nathalie Wouters
WW Coach